FÖRETAGET

Fakta

LN Balkong & Bygg AB drivs av Lennart Nyberg. Företaget sysselsätter i genomsnitt tio personer. Vi har en lång samlad branscherfarenhet i företaget och några av oss har arbetat tillsammans i över 20 år.Under åren som gått har vi knutit kontakter med olika leverantörer såsom räckestillverkare, smeder, plåtslagare, ställningsbyggare, målare, fasadfirmor m.m. Detta har i sin tur medfört att vi har åtagit oss hela entreprenader när det gäller utvändiga fasad-, balkong- och plåtarbeten.Vi utför även besiktningar av befintliga balkonger och altaner, samt utarbetar olika typer av renoveringsförslag för framtida åtgärder.

Vi vänder oss till såväl allmännyttan som privata hyresvärdar, bostadsrättsföreningar, förvaltningsbolag samt fasadfirmor, där vi som underentreprenör utför balkong- och altanarbeten.Som motvikt till alla balkonger har vi också som något av en specialitet att bygga vinkällare. Det började vi med av en slump för många år sedan och vi har nu byggt upp ett stort kunnande om vad som krävs för att skapa en genuin och bra miljö för vinförvaring (se exempel på sidan Referensarbeten).

bild till fakta

Historik

Jag, Lennart Nyberg, är född 1946. Jag började min byggutbildning vid 15 års ålder, genom att gå på yrkesskola. 1965 var jag färdig betongarbetare med så kallat blåkort.Vid 24 års ålder startade jag och en kompis ett handelsbolag. Vi bedrev all sorts byggverksamhet, och vi arbetade tillsammans i 15 år. Under den här tiden började vi med balkong- och altanrenoveringar och efter hand upptäckte vi att detta hade blivit en så kallad nisch.

Vi började bli ett namn när det gällde balkongrenoveringar, och så har det fortsatt år efter år utan att det egentligen var meningen. Under den här tiden har utvecklingen gått framåt. Nya material, nya metoder vilket i sin tur har gjort att man hela tiden fortbildat sig, och det är kanske därför jag fortfarande kan tycka det är meningsfullt att hålla på med detta yrke.Företaget sysselsätter idag i genomsnitt omkring 10 personer, varav två är mina egna barn.